VINCERO STUDIE

VINCERO STUDIE

Welkom op de aanmeldwebsite van de VINCERO studie

Op deze website kan je je aanmelden voor een onderzoek naar het effect van vaccinatie op al lang bestaande klachten na een doorgemaakte corona infectie.

Wat is de reden voor de studie?
Een deel van de kinderen die een corona infectie heeft doorgemaakt heeft na 12 weken nog steeds klachten zoals vermoeidheid. Dit noemen we Long-COVID. Het is nog niet bekend waarom het ene kind hier wel last van krijgt en het andere niet. Deze klachten kunnen een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven. Bij een deel van de volwassenen met Long-COVID werden de klachten na vaccinatie duidelijk minder.

Wat houdt het onderzoek in?
In dit onderzoek willen we bestuderen of ook bij kinderen een corona vaccinatie zorgt voor een vermindering van de klachten.

Wie zoeken wij?

  • Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud?
  • Heb je corona gehad?
  • Heb je na 12 weken nog klachten?
  • Ben je nog niet, of net (maximaal 2 dagen geleden) gevaccineerd?

Wat wordt er van je gevraagd?

Op drie momenten wordt gevraagd om vragenlijsten in te vullen die maximaal 10 minuten van je tijd in beslag zullen nemen. Voor, of tijdens de vaccinatie, 1 maand na de vaccinatie, en 3 maanden na de vaccinatie.

Als je jonger dan 16 jaar bent moeten jouw ouders ook instemmen met jouw deelname, als je ouders dan 16 jaar bent mag je dit zelf beslissen. Als je mee wilt doen dan vragen we toestemming voor deelname en toestemming om de verzamelde gegevens gecodeerd te kunnen gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Als er bij meerdere kinderen in het gezin sprake is van aanhoudende klachten kunnen deze allemaal meedoen (mits tussen de 12 en 18 jaar) aan het onderzoek, elk kind moet apart aangemeld worden.

Bij vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met het VINCERO onderzoeksteam, vincero@spaarnegasthuis.nl

Met vriendelijke groet,

Dr. M.A. van Houten, kinderarts Spaarne Gasthuis, Haarlem en Hoofddorp
Dr. S.W.J. Terheggen-Lagro, kinderlongarts Emma Kinderziekenhuis, Amsterdam UMC

Deelnemen

U kunt zich hier aanmelden voor de deelname aan de studie
Registreren

Na aanmelding ontvang je een email met een code waarmee je hieronder kunt inloggen.

Inloggen met een code